Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.09.2019

Завдяки прокуратурі громаді повернуть 7 га сільськогосподарських угідь

                                             

4 вересня 2019 року рішенням Первомайського міськрайонного суду підтримано позицію Первомайської місцевої прокуратури та задоволено позов про визнання незаконними і скасування розпоряджень Первомайської райдержадміністрації та повернення у власність територіальної громади с. Лукашівка Первомайського району земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею понад 7 га вартістю 257 тис грн

Встановлено, що у 2001 році рішенням суду визнано недійсним сертифікат на право власності на земельну частку (пай), виданий на ім'я громадянки, оскільки остання не була членом колективного сільськогосподарського підприємства.

Проте, фізична особа, не маючи права на виділення в натурі землі, все одно звернулась до райдержадміністрації із заявою про її виділення, а адміністрація, не перевіривши чинність поданого до заяви сертифікату, прийняла розпорядження про надання у власність землі.

Вказане дозволило недобросовісній особі не тільки отримати право власності на землю, але й збагатитись за рахунок держави шляхом передання отриманої землі в оренду підприємству.

Завдяки принциповій та послідовній роботі місцевої прокуратури земля буде повернута законному власнику.

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1478