Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.09.2019

Суд підтримав позицію прокуратури щодо стягнення з орендаря заборгованості з орендних платежів за використання державного майна

                      

Органами прокуратури Миколаївської області постійно вживаються  заходи для забезпечення поповнення бюджету за рахунок коштів від оренди державного та комунального майна.

Так, 3 вересня 2019 року Господарським судом Херсонської області задоволено дві позовні заяви Миколаївської місцевої прокуратури № 1 та стягнуто до державного бюджету з недобросовісного орендаря заборгованість з орендної плати у сумі 67 тис. грн.

Встановлено, що громадською організацією за договором оренди використовувалось державне нерухоме майно в Очаківському районі – будівлі та споруди баз відпочинку з метою використання для організації відпочинку.

Водночас, упродовж тривалого часу вказаною організацією умови договорів оренди та Закону України «Про оренду державного та комунального майна» щодо своєчасної оплати за використання державного майна не виконувались, у зв’язку з чим перед державним бюджетом виникла заборгованість.

Крім того, 4 вересня 2019 року Господарським судом Київської області відкрито провадження у справі про стягнення з суб’єкта господарювання заборгованості у сумі 221 тис. грн. за використання державного майна на території міста Миколаєва – нежитлової будівлі площею понад 100 кв м.

Загалом, з початку року прокурорами Миколаївської області у сфері захисту державної та комунальної власності до суду пред'явлено позовів на 9 млн грн.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1525