Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.09.2019

Прокуратура домоглася повернення державі ще однієї земельної ділянки соснового урочища «Жовтневе»

                    

Корабельним районним судом м. Миколаєва підтримано позицію Миколаївської місцевої прокуратури № 2 та задоволено позовну заяву прокурора про визнання незаконними та скасування рішень Миколаївської міської ради, визнання недійсним державного акту, визнання недійсним договору дарування та витребування у власність держави в особі Миколаївської облдержадміністрації чергової земельної ділянки урочища «Жовтневе» площею 0,1 га, вартістю 144 тис. грн.

Підставами для виникнення спірних правовідносин стало незаконне рішення Миколаївської міської ради про виділення під забудову земельної ділянки, яка на момент відведення перебувала у користуванні ДП «Миколаївське лісове господарство», тобто фактично належала до земель лісового фонду.

При цьому ділянка могла бути приватизованою лише після її вилучення (викупу) у встановленому законом порядку у попереднього користувача. Проте, належне вилучення спірної земельної ділянки не проведено, проект відведення органом виконавчої влади з питань лісового господарства не погоджувався.

Загалом, завдяки позиції прокуратури у поточному році вже задоволено 4 позовні заяви щодо земельних ділянок урочища загальною площею 0,4 га вартістю майже 700 тис грн.

За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 2
кількість переглядів: 1498