Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.09.2019

Прокурори Миколаївщини взяли участь у міжнародному заході у форматі фокус-груп (ФОТО)

                             

Досвід працівників прокуратури Миколаївщини вкотре виявився цікавим та позитивним для європейських експертів, які неодноразово запрошують працівників прокуратури до активної участі у міжнародних заходах.

Так, 12 та 13 травня в м. Одеса проходять міжнародні зустрічі у форматі фокус-груп з оцінки виконання Стратегії реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів, які організовані  Проектом ЄС «Право-Justice».

У заходах взяли участь міжнародні експерти проекту ЄС "Pravo-Justice" Ерік Сванідзе та Віргініюс Сабутіс, головний національний експерт того ж проекту Денис Пащенко,  прокурори  з Миколаївської, Одеської та Херсонської областей.

За дорученням керівництва прокуратури області, задля участі у міжнародному заходу делеговано ряд досвідчених працівників - начальник управління підтримання державного обвинувачення в суді Катерина Краснікова, начальник відділу нагляду за додержанням законів територіальними органами поліції при провадженні досудового розслідування та підтриманням державного обвинувачення в суді Інеса Кліманова,  заступник начальника відділу організації представництва в суді та при  виконанні судових рішень Євген Середа, прокурор відділу організаційного та правового забезпечення регіональної прокуратури Олена Максімова, прокурор з міжнародно-правових доручень регіональної прокуратури Євгенія Зінченко, прокурор відділу нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру Олеся Осипенко, керівник Баштанської місцевої прокуратури Віта Денисенко, заступник керівника Первомайської місцевої прокуратури Володимир Мельничук, заступник начальника Заводського відділу Миколаївської місцевої прокуратури Євген Кириленко, прокурор Інгульського відділу Миколаївської місцевої прокуратури № 2 Ольга Чернігівська, прокурори Вознесенської місцевої прокуратури Андрій Луценко та Світлана Луценко.

У перший день конференції серед основних тез - обговорення оцінки ефективності діяльності прокурора як нового інструменту, рівня досягнення незалежності та самостійності прокурора, підвищення кваліфікації прокурорів, модернізації комунікації з суспільством.

Із зазначених питань міжнародними експертами детально висвітлено досвід на прикладі правоохоронних органів Литви та Данії.

У свою чергу, Катерина Краснікова, як одним із досягнень минулої реформи прокуратури відмітила стале усвідомлення прокурорами своєї незалежності та відповідальності за прийнятті рішення та вчиненні дії.

Присутні прийняли активну участь у дискусіях та обмінялись думками.  

Зокрема, Олена Максімова поділилася позитивним досвідом регіональної прокуратури щодо проведення працівниками апарату прокуратури області заходів у форматі інтерактивних навчань. Також  з метою залучання нових кадрів до прокурорської роботи керівництвом та прокурорами регіональної прокуратури організовано тематичні зустрічі зі студентами – юристами, у ході яких майбутні правники мають можливість наживо поспілкуватись з прокурорами та ознайомитися з їх роботою.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1395