Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.09.2019

Прокуратура запобігла незаконному відчуженню земель сільськогосподарського призначення

                             

Органи прокуратури Миколаївщини продовжують послідовну роботу щодо поновлення інтересів держави у сфері використання земель сільськогосподарського призначення.

Зокрема, Миколаївською місцевою прокуратурою № 1 виявлено  факти повторного використання фізичними особами права на отримання у приватну власність трьох земельних ділянок загальною площею 6 га для ведення особистого селянського господарства в межах території Веселинівського району.

Установлено, що громадяни вже отримували у приватну власність земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства на території Очаківського району та використали своє право на безоплатне отримання у власність земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства.

У зв’язку з чим, місцева прокуратура звернулась до суду з  позовами про визнання незаконними наказів Головного управління Держгеокадарсту в області, скасування записів в Державному реєстрі речових прав та витребування земельних ділянок у власність держави, які задоволені у повному обсязі.  

Слід зазначити, що органами поліції розслідується кримінальне провадження за фактом службової недбалості посадових осіб Головного управління Держгеокадастру в області, які допустили таке незаконне надання земель на території області (ч.1 ст.367 КК України).

Робота щодо виявлення аналогічних фактів на території області триває.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1442