Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.09.2019

Прокуратура вкотре довела незаконність розпорядження землями державного лісового фонду вартістю 9 млн грн

                            

Органами прокуратури Миколаївщини в черговий раз доведено незаконність розпорядження землями державного лісового фонду.

Зокрема, 17 вересня 2019 року, Господарським судом Миколаївської області задоволено позов прокурора Миколаївської області в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України та скасовано рішення Миколаївської міської ради про надання в оренду земельної ділянки державного лісового фонду площею майже 2 га вартістю 9 млн. грн., яка розташована в урочищі «Андріївське» на узбережжі р. Південний Буг. Також судом визнано недійсними договори оренди землі та зобов’язано суб’єкта господарювання повернути цю землю у розпорядження держави.

Установлено, що вказану земельну ділянку Миколаївською міською радою незаконно вилучено із земель державного лісового фонду та передано в оренду юридичній особі для будівництва комплексної житлової забудови – таунхаусів.

При цьому органом, уповноваженим на передачу у користування земель лісогосподарського призначення є Кабінет Міністрів України, яким згода на розпорядження цією земельною ділянкою не надавалася.

У зв’язку з цим, прокуратура звернулась до суду з відповідним позовом, який задоволений у повному обсязі.

Вказане забезпечить повернення Українському народові особливо цінної земельної ділянки державного лісового фонду та можливість її подальшого використання виключно за цільовим призначенням.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1385