Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.09.2019

Прокуратура домоглася у судовому порядку звільнення самовільно зайнятої земельної ділянки скверу «Зелений» у Миколаєві

                              

17 вересня 2019 року рішенням Господарського суду Миколаївської області задоволено позов першого заступника прокурора Миколаївської області, яким зобов’язано підприємця  повернути самовільно зайняту земельну ділянку площею майже 1500 кв. м. вартістю 500 тис грн, розташовану в сквері «Зелений» у м. Миколаєві, шляхом демонтажу літнього майданчика та споруд, і стягнути з нього завдану шкоду у розмірі 54 тис. грн.

Установлено, що підприємець, усупереч вимог законодавства, за відсутності рішення органу місцевого самоврядування щодо надання земельної ділянки у користування та відповідних угод, самовільно зайняв земельну ділянку, на якій розмістив комерційні об’єкти -  літній майданчик та альтанки.

У травні 2019 року, з урахуванням бездіяльності посадових осіб Миколаївської міської ради, прокуратура звернулась з позовом до суду, який своїм рішенням підтвердив факт самовільного зайняття цієї земельної ділянки та задовольнив позовні вимоги прокурора в повному обсязі.

Відтак, за втручання прокуратури поновлено права територіальної громади м. Миколаєва як власника земельної ділянки на користування та розпорядження нею.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 331