Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.09.2019

Правоохоронці, своєю злагодженою роботою доводять щодня, що можуть працювати на успішний результат у протидії злочинності

                           

Тиждень, що минув, виявився насиченим для правоохоронців Миколаївщини, які своєю злагодженою роботою довели, що можуть працювати на успішний результат у протидії злочинності.

Зокрема, завдяки скоординованій діяльності правоохоронців розкрито майже 150 кримінальних правопорушень, з яких  понад 30 - тяжкі злочини.  Значного позитиву досягнуто при розкритті кримінальних правопорушень під процесуальним керівництвом Миколаївської місцевої прокуратури № 2: розкрито 53 злочини, з яких 14 – тяжкі.

Зокрема, розкрито зухвале потрійне вбивство працівників АЗС у Інгульському районі м. Миколаєва, розкрито вбивство 60-річного жителя м. Снігурівка, викрито групу чотирьох зловмисників, які вирощували коноплю з метою збуту, викрито члена регіональної комісії Миколаївського відділення Українського державного фонду підтримки фермерських господарств, який вимагав хабар у розмірі 40 тис грн.

Під процесуальним керівництвом органів прокуратури області, слідчими  поліції завершено досудове розслідування у 38 кримінальних провадженнях, обвинувальні акти у яких скеровані до суду. Судами постановлено 46 обвинувальних вироків. На цьому напрямку результативно спрацювали процесуальні прокурори Миколаївської місцевої прокуратури № 1 та Вознесенської місцевої прокуратури. 

Також за останні сім днів січня прокурорами проведено об'ємну роботу у сфері реалізації представницьких повноважень. Зокрема, взято участь у 32 судових засіданнях місцевих судів та Миколаївського апеляційного суду.

Упродовж вказаного періоду у земельній сфері судами задоволено 2 позови органів прокуратури області  щодо повернення земельних ділянок   площею  2 га  вартістю 9,5 млн.грн. та закрито провадження у справі у зв’язку з добровільним поверненням державі земельної ділянки площею 470,26 га, вартістю 25,7 млн грн. 

Так, задоволено позов прокурора області в інтересах держави  в особі Кабінету Міністрів України про визнання незаконними та скасування рішень ради, визнання недійсними договорів оренди землі та повернення земельної ділянки площею 18736 кв м вартістю близько 9 млн. грн.

Задоволено позов першого заступника прокурора області в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області до   ДП «Сільськогосподарське підприємство Державної кримінально-виконавчої служби України (№103)», ТОВ в частині визнання недійсним договору підряду з вирощування сільськогосподарської продукції. Провадження у справі в частині позовної вимоги щодо зобов’язання  товаривство повернути земельні ділянки загальною площею 470,26 га, вартістю 25,7 млн грн. закрито у зв’язку із добровільним поверненням державі.

Задоволено позов першого заступника прокурора області в інтересах держави в особі Миколаївської міської ради  до підприємця про повернення самовільно зайнятої земельної у сквері «Зелений» у м. Миколаєві площею 0,14га, вартістю близько  500 тис грн.

Крім того, судами відкрито провадження за 3 позовами прокурора у сфері земельних відносин на загальну суму 723 тис грн.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1300