Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.09.2019

Прокурори долучились до Всеукраїнського тижня з протидії булінгу (ФОТО)

                              

Як відомо, у період з 16 по 20 вересня 2019 року, Міністерством юстиції України оголошено Всеукраїнський тиждень проти булінгу, до якого долучились прокурори Первомайської місцевої прокуратури.

Зокрема, прокурорами місцевої прокуратури Наталією Дулдієр та Віктором Лук’яненком  проведено виховні заходи з учнями Кривоозерського професійного аграрного ліцею та Врадіїївської загальноосвітньої школи № 3.

Під час зустрічі з учнями прокурори розповіли роз’яснили, що таке булінг, його основні прояви, форми, хто найчастіше стає жертвами таких дій та попередили, до яких наслідків може привести замовчування дитиною факту вчинення відносно неї фізичного та морального насилля, навели приклади, коли цькування призвело до трагічних наслідків.

Особливу увагу звернуто на кібербулінг, так як молоде покоління більше свого вільного часу проводить в соціальних мережах.

Крім того, учням роз’яснено, що за вчинення булінгу настає  адміністративна відповідальність. Відтепер вчинення булінгу (цькування) стосовно малолітньої чи неповнолітньої особи або такою особою стосовно інших учасників освітнього процесу за ст.173-4 КУпАП карається штрафом від 850 до 1700 грн або громадськими роботами від 20 до 40 годин.

Такі діяння, вчинені повторно протягом року після або групою осіб караються штрафом у розмірі від 1700 до 3400 грн. або громадськими роботами на строк від 40 до 60 годин.

У разі вчинення булінгу (цькування) неповнолітніми до 16 років, відповідатимуть його батьки або особи, що їх заміняють. До них застосовуватимуть покарання у вигляді штрафу від 850 до 1700 грн. або громадські роботи на строк від 20 до 40 годин.

Окремо передбачена відповідальність за приховування фактів булінгу (цькування). Якщо керівник закладу освіти не повідомить органи Національної поліції України про відомі йому випадки цькування серед учнів, до нього буде застосоване покарання у вигляді штрафу від 850 до 1700 грн. або виправних робіт до одного місяця з відрахуванням до 20% заробітку.

Учні активно приймали участь в обговоренні, особливо їх цікавило питання щодо осіб та органів, до яких можна звернутись у таких випадках, на що прокурором було надано вичерпну відповідь.
     

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1283