Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.09.2019

Постійно підвищуємо рівень кваліфікації та удосконалюємо підхід до роботи з питань представницької діяльності, спрямованої на реальний захист державних інтересів у бюджетній сфері (ФОТО)

                               

27 вересня 2019 року управлінням представництва інтересів держави в суді прокуратури Миколаївської області організовано та проведено навчально-методичний семінар на тему: «Організація представництва інтересів держави в суді у бюджетній сфері. Судова практика розгляду справ зазначеної категорії», в якому взяли участь працівники регіональної прокуратури, керівники місцевих прокуратур, їх заступники та прокурори місцевих прокуратур, які відповідають за вказаний напрямок роботи, а також представники Управління Північного офісу Держаудитслужби в Миколаївській області.

Семінар відкрив начальник управління представництва інтересів держави в суді прокуратури Миколаївської області Дмитро Коробченко. Він наголосив, що своєчасне та ефективне здійснення представницької діяльності та реальне відновлення порушених інтересів держави є важливим напрямом діяльності відомства, а тому потребує від прокурорів глибокого знання чинного законодавства та вміння застосувати його на практиці.

Керівники структурних підрозділів Управління Південного офісу Держаудитслужби в області - Дар’я Бакаєва та Сергій Чорновол, зупинилися на особливостях здійснення органами Держаудитслужби контролю у бюджетній сфері та співпраці з цих питань з органами прокуратури.

З інформаціями також виступили начальник відділу забезпечення представництва в суді Тетяна Стоянова та прокурори відділу організації представництва інтересів держави в суді, які детально зупинились на проблемних питаннях, які виникають у суді при розгляді позовів прокурора у бюджетній сфері, а також на практичних аспектах діяльності прокурорів щодо здійснення представницьких повноважень на захист інтересів держави у вказаній сфері.

У поточному році органами прокуратури області з метою захисту інтересів держави у бюджетній сфері подано 21 позов на суму 17,4 млн. грн. та розпочато 31 кримінальне провадження за фактами зловживань бюджетними коштами.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1525