Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.10.2019

14 жовтня - значуща дата, яка щорічно переповнює гордістю та хвилюваннями серця мільйонів українців

                    

Сьогодні українці святкують День захисника України – свято звитяги українського лицарства, а також день пам’яті та пошани всіх, хто впродовж століть боровся за державний суверенітет України.

Упродовж останніх 4-х років наші земляки, беручи участь у бойових діях на Сході України, виявляють великий патріотизм, стійкість, витримку й відповідальність, роблять усе можливе для захисту наших громадян, відстоюють територіальну цілісність нашої держави.

У цій “гібридній” війні загинуло понад 160 наших земляків — Воїнів Світла Миколаївщини. Схиляємо голову перед подвигом захисників України.
Окрім того, 14 жовтня в Україні традиційно відзначається День Покрови Пресвятої Богородиці, День Українського козацтва, а також 77-річниця створення УПА, яка воювала за незалежність України.

Пресвята Богородиця вважається берегинею України, покровителькою українського народу, її захисників. Із давніх-давен наш народ із вірою та надією звертався до неї, просячи про добро та мир, а борці за незалежність Української держави покладались на її заступництво.

Свято День Українського козацтва продовжує історичну традицію Запорізької Січі. Запорізькі козаки шанували Богоматір і вважали її своєю заступницею. Військові походи Війська Запорізького традиційно починалися молитвою біля храму на честь Покрова Пресвятої Богородиці. Наші козаки, звертаючись до неї, казали: «Покрий нас чесним своїм покровом та ізбави нас від усякого зла».

У цей день всі ми підносимо щиру молитву Пресвятій Богородиці, щоб взяла під своє покровительство усіх наших бійців, аби кожен воїн повернувся живим до своєї родини. Нехай Покрова Пресвятої Богородиці оберігає усіх нас та нашу Україну.

Слава Україні!

кількість переглядів: 1363