Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.10.2019

Прокуратура відреагувала на факт незаконного використання земельної ділянки вартістю 2 млн грн

                             

Зважаючи на аграрну специфіку регіону, питання законності надання земель сільськогосподарського призначення, які займають понад 2 тис га або 84% від земельного фонду області, перебуває на постійному контролі органів прокуратури області. 

Так, Вознесенською місцевою прокуратурою Миколаївської області встановлено факт використання суб’єктом господарювання земельної ділянки на території Доманівського району площею 50 га вартістю 2 млн. грн., без належних правових підстав.

Зокрема, вказану земельну ділянку у 1995 році надано фізичній особі на підставі акту на право постійного користування землею, проте в березні 2019 року особа померла, як наслідок, відповідно до положень чинного законодавства, право користування припинилось. Однак, незважаючи на це, фермерське господарство продовжило використання зазначеної земельної ділянки.

Вказане стало підставою для подання місцевою прокуратурою до суду позову про повернення земельної ділянки у розпорядження держави.

Звертаємось до громадського активу області та небайдужих громадян щодо повідомлення про незаконне вибуття з державної та комунальної власності земельних ділянок та інших об’єктів власності задля їх подальшого використання на користь держави та територіальних громад відповідно до законодавства та розраховуємо на підтримку у цьому питанні. 

За інформацією Вознесенської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1348