Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.10.2019

Чергова перемога – за позовом прокуратури судом визнано незаконними рішення щодо приватизації дитячого оздоровчого табору на узбережжі Чорного моря

                      

Наприкінці липня 2019 року ухвалою Господарського суду м. Києва відкрито провадження за позовом прокуратури Миколаївської області в інтересах держави до Миколаївської обласної ради, департаменту економічного розвитку та регіональної політики Миколаївської облдержадміністрації, департаменту з надання адміністративних послуг Миколаївської міської ради про визнання незаконними та скасування рішень обласної ради №№7,8 від 05.02.2019, наказу департаменту №3-п від 12.02.2019 про проведення приватизації дитячого оздоровчого табору; визнання протиправними дій державного реєстратора щодо внесення до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно змін до назви об’єкта приватизації (колишнього табору ім. лейтенанта П. Шмідта).

Прокуратурою установлено, що зазначеними рішеннями зі складу майна Очаківського дитячого оздоровчого закладу «Вітрила» вилучено нерухоме майно, яке включено до переліку об’єктів, що підлягають приватизації у 2019 році. У березні 2019 року департаментом економічного розвитку та регіональної політики Миколаївської облдержадміністрації розпочато процедуру приватизації вищезазначеного об’єкта на електронних аукціонах за стартовою ціною об’єкта 1,4 млн. грн.

Ураховуючи, що незаконні дії та рішення відповідачів порушують інтереси держави у сфері оздоровлення та відпочинку дітей в частині збереження мережі таких закладів, їх матеріально-технічної бази, забезпечення дітей оздоровчими послугами, прокуратурою області пред’явлено відповідний позов.

Господарський  суд м. Києва погодився з позицією прокуратури та прийшов до висновку, що позовні вимоги є обґрунтованими, оскільки дії відповідачів та прийняті ними рішення суперечать вимогам законів України «Про позашкільну освіту», «Про освіту», «Про оздоровлення та відпочинок дітей», «Про приватизацію державного та комунального майна», у зв’язку з чим підлягають задоволенню. 

3 жовтня 2019 року позовні вимоги першого заступника прокурора Миколаївської області судом задоволено у повному обсязі.

Пресслужба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1326