Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.10.2019

Правоохоронці продовжують максимально реагувати на чергові виклики сьогодення

                                 

Минулого тижня правоохоронцями Миколаївщини вжито дієвих заходів щодо протидії кримінальним проявам на теренах області.

Так, за процесуального керівництва прокурорів розкрито понад 100 злочинів. Значного позитиву при розкритті кримінальних правопорушень досягнуто за процесуального керівництва Миколаївської місцевої прокуратури № 1 - розкрито майже 30 кримінальних правопорушень.
 
За результатами досудового розслідування до суду скеровано 32 обвинувальні акти, судами постановлено 30 обвинувальних вироків. На цьому напрямку результативно спрацювали прокурори Первомайської місцевої прокуратури, за наполегливої позиції яких ухвалено 12 вироків.
 
Не менш результативна робота органів прокуратури Миколаївщини проведена у сфері представництва інтересів держави в суді.

Так, , за позовом прокуратури  області судом визнано незаконними рішення щодо приватизації дитячого оздоровчого закладу «Вітрила» (колишнього дитячого оздоровчого табору ім. лейтенанта П. Шмідта) на узбережжі Чорного моря.

Задоволено позов  керівника Баштанської місцевої прокуратури в інтересах держави в  особі Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області, Доброкриничанської сільської ради до громадянина про стягнення шкоди у розмірі майже 100 тис грн, завданої самовільним зайняття земельної ділянки.
                         
Миколаївська місцева прокуратура № 1 довела незаконність розпорядження землями державного лісового фонду у с. Коблеве.

Також, Миколаївськими місцевими прокуратурами № 1 та № 2 припинено незаконне повторне використання фізичними особами права на безоплатну приватизацію земель сільгосппризначення загальною площею 5 га.

Веселинівським районним судом відкрито провадження у двох справах за позовами Вознесенської місцевої прокуратури  в інтересах держави до ГУ Держгеокадастру в області та фізичних осіб про визнання незаконними та скасування наказів, скасування записів в Державному реєстрі речових прав та витребування земельних ділянок загальною площею 4 га вартістю понад 100 тис. грн.

За позовом керівника Вознесенської місцевої прокуратури судом відкрито провадження у справі щодо повернення суб’єктом господарювання земельної ділянки на території Доманівського району площею 50 га вартістю 2 млн. грн., якою він користувався без належних правових підстав.


Пресслужба прокуратури Миколаївської області
                      
кількість переглядів: 1228