Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.10.2019

З початку року правоохоронцями Миколаївщини виявлено 8 злочинних угруповань, які вчиняли злочини у сфері обігу наркотичних засобів та підакцизних товарів, шахрайства, крадіжки

                      

Наслідком спільної скоординованої роботи керівників прокуратури Миколаївської Управління Служби Безпеки України в області, ГУ Нацполіції в області є активізація протидії організованій злочинності, що дала позитивний результат.  

Так, упродовж 9 місяців 2019 року правоохоронними органами в області виявлено 8 злочинних угруповань у складі 35 осіб, якими вчинено 132 кримінальних правопорушень у сфері незаконного обігу наркотичних засобів, використання коштів, здобутих від цієї злочинної діяльності, збуту підакцизних товарів, крадіжки майна і шахрайства, утримання місць розпусти і звідництва, стосовно яких обвинувальні акти скеровані до суду (за 12 місяців 2018 року - 7).

Зокрема, до суду скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно 3 учасників організованої групи, організатором якої є працівник Національної поліції, яка упродовж минулого року займалась розповсюдженням наркотичних засобів (амфетаміну) на території м. Миколаєва та області.

Також скеровано до суду 2 обвинувальні акти стосовно 6 членів організованих груп, які упродовж 2018 року займались збутом наркотичних засобів на території Веселинівського району та м. Вознесенська.

Крім того, до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 4 членів організованих групи, які упродовж минулого року здійснювали викрадення тютюнових виробів з магазинів, а також шляхом підриву банкоматів вчинили два замахи на заволодіння коштами АТ КБ «Приватбанк».

У серпні цього року скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 10 членів організованої групи, які шляхом обману у період з листопада 2017 року по жовтень 2018 року заволоділи грошовими коштами фізичних осіб шляхом укладення фіктивних договорів купівлі-продажу транспортних засобів та сільськогосподарської техніки, чим спричинили шкоду в сумі 2 млн. 746 тис. грн., за ознаками ч. 4 ст. 190 КК України.

На сьогоднішній день прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво у 3 кримінальних провадженнях стосовно 13 членів організованих груп за фактами незаконного посіву та вирощування рослин конопель,  заволодіння грошовими коштами фізичних осіб шляхом укладення фіктивних договорів купівлі-продажу транспортних засобів, а також розповсюдження наркотичних речовин.

Пресслужба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1457