Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.10.2019

Прокуратура у судовому порядку вимагає від недобросовісного орендаря сплатити до бюджету Миколаєва заборгованість з орендної плати у сумі понад півмільйона гривень

                                             

Господарським судом Миколаївської області відкрито провадження у справі за позовом Миколаївської місцевої прокуратури № 1 про стягнення до місцевого бюджету з недобросовісного орендаря заборгованість з орендної плати у сумі 516 тис. грн. та розірвання договору оренди.

Встановлено, що товариством з обмеженою відповідальністю за договором оренди використовувалось нерухоме майно комунальної власності на території міста Миколаєва – складські приміщення загальною площею 482 кв.м.

Водночас, упродовж тривалого часу вказаним товариством умови договору оренди та Закону України «Про оренду державного та комунального майна» щодо своєчасної оплати за використання комунального майна не виконувались, у зв’язку з чим перед місцевим бюджетом виникла заборгованість на вищезазначену суму.

Враховуючи викладене, з метою захисту інтересів держави прокурор звернувся до суду із позовом про стягнення заборгованості та розірвання у зв’язку з цим договору оренди комунального майна.

Загалом, у цьому році прокурорами на захист інтересів держави у бюджетній сфері та з питань державної і комунальної власності пред’явлено позови на суму 28,5 млн. грн.

Пресслужба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1390