Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.10.2019

Минулого тижня правоохоронцями Миколаївщини розкрито майже 100 злочинів

                 

Упродовж минулого тижня правоохоронцями Миколаївщини розкрито майже 100 злочинів, з яких 21 - тяжкі. Значного позитиву при розкритті кримінальних правопорушень досягнуто за процесуального керівництва Миколаївської місцевої прокуратури № 1 – розкрито 24 злочини.

За результатами досудового розслідування до суду скеровано 59 обвинувальних актів. Ефективно спрацювали процесуальні прокурори Миколаївської місцевої прокуратури № 1, якими до суду скеровано 19 обвинувальних актів. За участю прокурорів судами області ухвалено 54 обвинувальні акти. На цьому напрямку результативно спрацювали прокурори Вознесенської місцевої прокуратури та Первомайської місцевої прокуратури  - за позиції державних обвинувачів прокуратур ухвалено 13 та 14 вироків відповідно.

Не менш ефективна робота органів прокуратури Миколаївщини проведена у сфері представництва інтересів держави в суді. Так, за тиждень, що минув судами відкрито провадження за 5 позовами прокурора на загальну суму 1,2 млн.грн. Зокрема, у бюджетній сфері відкрито провадження за 1 позовом на суму 591 тис.грн., у сфері державної та комунальної власності відкрито провадження за 2 позовами на суму 546 тис.грн.

За вказаний період прокурорами взято участь у 42 судових засіданнях місцевих судів та Миколаївського апеляційного суду. Судами задоволено 3 позови у сфері земельних відносин щодо земельних ділянок площею 2 га, вартістю 376 тис. грн.

Так, Веселинівським районним судом задоволено позов Миколаївської місцевої прокуратури №1 в інтересах держави до ГУ Держгеокадастру в області про визнання незаконним та скасування наказу, скасування запису в Державному реєстрі речових прав, витребування земельної ділянки площею 2 га вартістю 108,3 тис.грн.

Рішенням Новоодеського районного суду задоволено позов Вознесенська місцева прокуратура Миколаївської області в інтересах ГУ Держгеокадастру в області про стягнення шкоди завданої самовільним зайняттям земельної ділянки в розмірі 49 тис. грн.

Постановою Миколаївського апеляційного суду задоволено апеляційну скаргу прокуратури області та позов керівника Миколаївської місцевої прокуратури № 2 в інтересах держави в особі Миколаївської обласної державної адміністрації до Миколаївської міської ради, про витребування земельної ділянки площею 1000 кв. м. вартістю 219 тис.грн. у придатному для використання стані шляхом знесення об’єкту нерухомості.

Крім цього, постановою Піденно-західного апеляційного господарського суду залишено в силі рішення господарського суду Миколаївської області у справі про задоволення позову першого заступника прокурора області в інтересах держави в особі Миколаївської міської ради до ФОП про повернення земельної ділянки площею 1352 кв.м вартістю 971 тис.грн.

Пресслужба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1295