Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.10.2019

Прокуратура через суд вимагає повернення у власність держави 650 га земель сільськогосподарського призначення

                              

Баштанською місцевою прокуратурою до суду заявлено позов в інтересах держави до суб’єкта господарювання про дострокове розірвання договору оренди земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею майже 650 га вартістю понад 11 млн. грн., яка розташована в межах Нововасильївської сільської ради Снігурівського району.

Встановлено, що у 2012 році Снігурівською РДА громадянину для ведення фермерського господарства в оренду передано земельні ділянки сільськогосподарського призначення майже 650 га на території Нововасилівської сільської ради Снігурівського району.

Однак, в порушення вимог законодавства вказана особа фактично передала у 2014 році, не маючи наміру вести фермерське господарство, орендовані земельні ділянки в суборенду іншому суб’єкту господарювання. Крім цього, установлено що частина земельних ділянок наданих у користування, які є пасовищами фактично використовувались та продовжують використовуватись як рілля.

24 жовтня 2019 року судом відкрито провадження у справі. 

Загалом, прокурорами пред’явлено позови щодо повернення державі понад 2 тис га земель зазначеної категорії вартістю більше 100 млн грн.

За інформацією Баштанської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1336