Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.11.2019

Прокуратура відстояла повернення у державну власність земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею 9,3 га

                           

Вознесенській місцевій прокуратурі вдалося відстояти позицію щодо неможливості перебування  у користуванні фермерського господарства державної земельної ділянки без належної правової  підстави.

Прокуратурою встановлено, що земельна ділянка державної форми власності у 1994 році була надана фізичній особі на підставі акту на право постійного користування. У зв’язку з тим, що вказана особа у 2012 році померла, відповідно до положень чинного законодавства право користування землею припинилось. Однак, незважаючи на це фермерське господарство продовжило використання зазначеної ділянки.

Вказане стало підставою для заявлення ще у липні 2018 року прокурором позову про повернення земельної ділянки, у задоволенні якого було відмовлено судами різних  інстанцій. 

За касаційною скаргою прокурора,  вдалося скасувати  негативні судові рішення та повернути  справу  на новий судовий розгляд.

Як наслідок, Господарським судом Миколаївської області позовні вимоги прокуратури задоволено, державі в особі Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області повернуто зазначену земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею 9,3 га вартістю понад 200 тис грн, розташовану в межах території Ставківської сільської ради Веселинівського району.
 
За інформацією Вознесенської місцевої прокуратури 

кількість переглядів: 1697