Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.11.2019

За втручання прокуратури земельну ділянку вартістю понад 8 млн грн повернуто у державну власність

                           

4 листопада 2019 року Господарський суд Миколаївської області підтримав позицію Вознесенської місцевої прокуратури та задовольнив позов про незаконне розпорядження Новосвітлівським психоневрологічним інтернатом земельною ділянкою сільськогосподарського призначення площею 147,3 га вартістю понад 8 млн грн.

Установлено, що директором інтернату, поза межами наданих законом повноважень, під виглядом договору про здійснення спільної діяльності фактично передано фермерському господарству в оренду зазначену земельну ділянку для вирощування товарної сільськогосподарської продукції.

При цьому, за земельним законодавством передача земель у користування юридичним особам не може відбуватися шляхом укладення договорів про спільну діяльність.

У той же час, розпоряджатися землями сільськогосподарського призначення державної власності може лише Головне управління Держгеокадастру у Миколаївській області, котрим згода на їх передачу фермерському господарству не надавалась.

Реагуючи на порушення, місцева прокуратура звернулась до суду з позовом про визнання недійсним договору про здійснення спільної діяльності, який задоволено у повному обсязі.

Під час розгляду позову фермерське господарство добровільно повернуло земельну  ділянку, яку використовувало за недійсним договором.

Пресслужба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1413