Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.11.2019

Правоохоронці Миколаївщини продовжують результативну роботу щодо протидії злочинності

                                      

Минулого тижня за наполегливістю правоохоронців вдалося зберегти стійку тенденцію щодо забезпечення належного рівня розкриття кримінальних правопорушень.

Зокрема, завдяки скоординованій діяльності правоохоронців розкрито понад 100 кримінальних правопорушень, з яких  35 – тяжкі злочини.

Значного позитиву досягнуто при розкритті кримінальних правопорушень правоохоронцями міста  Миколаєва.  

Так, за належного процесуального керівництва Миколаївської місцевої прокуратури № 1  розкрито жорстоке вбивство 29-річного миколаївця, що сталося 28 жовтня цього року у центрі міста.  За результатом проведеного комплексу оперативно-розшукових заходів затримано 18-річного учня ліцею, якому вже повідомлено про підозру за взято під варту.

Під процесуальним керівництвом прокуратури області слідчими слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС в області спільно з співробітниками Управління СБУ в Миколаївській області припинено діяльність мережі нелегальних АЗС та вилучено понад 10 тон паливно-мастильних матеріалів.

Завершено досудове розслідування у 75 кримінальних провадженнях, обвинувальні акти у яких скеровані до судів області. Найбільше проваджень скеровано до суду процесуальними керівниками Вознесенської місцевої прокуратури (41).

За минулий тиждень судами постановлено 46 обвинувальних вироків. Найбільше публічне обвинувачення підтримано прокурорами Баштанської та Вознесенської місцевих прокуратур, за наполегливості яких постановлено по 14 обвинувальних актів.  

Також за останні сім днів прокурорами проведено об'ємну роботу у сфері реалізації представницьких повноважень. Загалом органами прокуратури області забезпечено участь у 41 судовому засіданні у справах за позовами прокурорів. Судами задоволено 2 позови Вознесенської місцевої прокуратури у сфері земельних відносин щодо земельних ділянок площею  197 га, вартістю  9,25 млн.грн.

Так, господарським судом Миколаївської області задоволено позов в інтересах держави в особі ГУ Держгеокадастру в області до Новосвітлівського психоневрологічного інтернату та фермерського господарства про визнання недійсним договору та повернення земельної ділянки  площею 147 га  вартістю 8 млн. грн.

В цей же день задоволено позов в інтересах Прибузької сільської ради до фермерського господарства про повернення земельної ділянки  площею 49,8 га вартістю 1,25 млн. грн.

Пресслужба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1239