Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.11.2019

Завдяки прокуратурі у власність об’єднаної територіальної громади повернуть землі вартістю понад 3 млн грн

                        

8 листопада 2019 року Вознесенським міськрайонний судом задоволено позов Вознесенської місцевої прокуратури про визнання недійсними свідоцтв про право на спадщину за законом та повернення державі земельних ділянок загальною площею 56 га вартістю понад 3 млн. грн., розташовані в межах території Олександрівської об’єднаної територіальної громади Вознесенського району. 

Встановлено, що земельні ділянки державної форми власності надані фізичній особі на підставі актів на право постійного користування. У зв’язку з тим, що особа померла, відповідно до положень чинного законодавства, право користування землею припинилось. Однак, незважаючи на це, родичи  померлого продовжили використання зазначених ділянок

Вказане стало підставою для вжиття місцевою прокуратурою заходів представницького характеру шляхом подання до суду позову, який задоволено в повному обсязі.

Завдяки цьому, уповноважений орган виконавчої влади в сфері земельних відносин має можливість розпорядитись цією ділянкою відповідно до вимог законодавства та надходження до бюджету коштів від законного використання.

За інформацією Вознесенської місцевої прокуратури
 
кількість переглядів: 1564