Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.11.2019

Лісові землі мають використовуватись виключно за законним призначенням – завдяки прокуратурі особливо цінні лісові землі вартістю близько 16 млн грн повернуто державі

                                            

Прокуратурою області із залученням представників органів державного контролю у квітні поточного року встановлено факт незаконного розпорядження одним із державних лісових господарств області лісовими ділянками загальною площею 280 га вартістю близько 16 млн.грн.  шляхом передачі їх для обробітку та вирощування сільськогосподарських культур приватному підприємству за договором спільної діяльності, що розташовані в межах території Володимирівської сільської ради Казанківського району.

Ліси України є її національним багатством, перебувають під охороною держави і за своїм призначенням мають виконувати захисні, санітарно-гігієнічні, оздоровчі та рекреаційні функції. Згідно статистичних даних, останнім часом площа лісів в Україні неухильно зменшується, що завдає шкоди екологічній безпеці держави. Тому незаконне розпорядження  лісовими ділянками уповноваженим на захист та розвиток лісів уповноваженим державним підприємством шляхом їх передачі іншим особам з метою використання для вирощування сільськогосподарської продукції, суперечить інтересам держави та суспільства.

У зв’язку з цим прокурором області у травні 2019 року був пред’явлений позов в інтересах держави в особі належного розпорядника лісових земель Кабінету Міністрів України до державного та приватного підприємств про визнання договору про спільну діяльність недійсним та повернення земельних ділянок у розпорядження держави та у судових засіданнях неодноразово наголошувалось на  незаконності таких дій відповідачів.

Завдяки наполегливій позиції прокурора, приватним підприємством  самостійно повернуто спірні земельні ділянки належному розпоряднику.

Пресслужба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1328