Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.11.2019

Правоохоронці не залишаються байдужими до безпеки громадян

                           

Завдяки скоординованій діяльності правоохоронців розкрито майже 150 кримінальних правопорушень. 

Найбільше злочинів розкрито за процесуального керівництва Миколаївської місцевої прокуратури № 2 – 44 кримінальних правопорушень, з яких 12  тяжкі злочини.

Завершено розслідування у 46 кримінальних провадженнях, які з обвинувальними актами скеровані до судів. Судами області постановлено 56 обвинувальних вироків. На цьому напрямку результативно спрацювали процесуальні прокурори Миколаївської місцевої прокуратури № 1, Вознесенської та Баштанської місцевих прокуратур. 

Не менш ефективно прокурори вживали і заходи представницького характеру.  

За вказаний період прокурорами взято участь у 43 судових засіданнях місцевих судів та Миколаївського апеляційного суду. Судами задоволено 5 позовів у сфері земельних відносин щодо земельних ділянок площею  загальною площею майже 68 га вартістю  5,4 млн.грн.

Зокрема, задоволено три позови Вознесенської місцевої прокуратури про повернення земельних ділянок загальною площею 66,9  га та вартістю понад 4,8 млн.грн.

Також, задоволено позов Миколаївської місцевої прокуратури №2 про визнання незаконними та скасування рішень Миколаївської міської ради, визнання недійсним державного акту на право власності на земельну ділянку та  витребування земельної ділянки площею 800 кв.м.  вартістю 504 тис. грн, розташовану в межах прибережної  захисної смуги Бузького лиману.

Судами відкрито провадження за 5 позовами прокурора на загальну суму 2,9 млн.грн.

Зокрема, господарським судом Миколаївської області відкрито провадження  у справі за трьома позовами Первомайської місцевої прокуратури про повернення земельних ділянок загальною площею 65,5 га вартістю 2,9 млн грн.

Крім того, Господарським судом Полтавської області відкрито провадження у справі за позовом Миколаївської місцевої прокуратури № 1  в інтересах держави в особі Департаменту житлово – комунального господарства Миколаївської міської ради до ПП про стягнення штрафних санкцій в сумі 37 тис.грн.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

 

кількість переглядів: 1239