Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.11.2019

Прокурори взяли участь в презентації проекту з питань відновного правосуддя (ФОТО)

                                    

Працівники прокуратури Миколаївської області постійно підвищують свій професійний рівень, приймаючи участь у міжнародних заходах - семінарах, круглих столах, навчаннях тощо.

Зокрема, 15 листопада 2019 року, в приміщенні Миколаївського апеляційного суду відбулась презентація проекту «Впровадження відновного правосуддя в Україні», в якій взяли участь судді, прокурори, адвокати, поліцейські, представники пробації, соціальних служб та громадських організацій. 

Захід організований Верховним судом України, Інститутом миру та порозуміння, Українською академією медіації за підтримки Фонду Демократії Організації Об’єднаних Націй (UNDEF).

Від прокуратури Миколаївської області, за дорученням керівництва прокуратури області, для участі у заході делеговано в. о. начальника управління нагляду у кримінальному провадженні Валентина Адубецького та прокурора відділу підтримання державного обвинувачення в суді Дениса Телечкана. 

Медіатори заходу окреслили основні нюанси інституту відновного правосуддя, його мету, завдання, принципи, досвід у запровадженні інших країн.

У ході презентації обговорено перспективи запровадження механізму медіації в Україні шляхом створення пілотних майданчиків відновного правосуддя в шести регіонах, серед яких і Миколаївщина, а також підвищення обізнаності та запровадження програм медіації у кримінальних справах.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1319