Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.11.2019

Прокуратура припинила незаконне користування землями зелених насаджень вартістю понад 28 млн грн

                               

Господарський суд Миколаївської області задовільнив позов прокуратури області та скасував незаконне рішення Миколаївської міської ради, визнав недійсними договори оренди землі площею майже 13 га вартістю понад 28 млн грн із зобов’язанням повернути їх територіальній громаді міста.

Прокуратурою встановлено, що міською радою одному з підприємств передано на умовах оренди земельні ділянки у Корабельному районі міста Миколаєва для розширення та обслуговування морського терміналу, що передбачало забудову наданих ділянок.

Прийняття такого рішення грубо порушує вимоги земельного та містобудівного законодавства, оскільки передані підприємству земельні ділянки розташовані на території зелених насаджень та спортивних споруд, тому повинні використовуватись виключно для розміщення озеленених територій, скверів, стадіонів, фізкультурних майданчиків, спортзалів, басейнів, а не для будівництво об’єктів морського терміналу.

Відтак, завдяки реагуванню прокуратури вказані земельні ділянки підлягають поверненню територіальній громаді, що надасть можливість подальшого їх використання з дотриманням вимог законодавства та за призначенням, визначеним містобудівною документацією міста. 

Прес-служба прокуратури Миколаївської області
 

кількість переглядів: 2060