Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.11.2019

Прокурори взяли участь у тренінгу по запобіганню торгівлі людьми (ФОТО)

                                                  

Упродовж останніх трьох років прокуратура Миколаївської області має значні позитивні тенденції підвищення ефективності прокурорської діяльності, що не залишилось поза увагою правовими інституціями, які  неодноразово відмічали позитивний досвід  регіональної прокуратури, запрошуючи її працівників до участі у заходах.

Зокрема, 5  працівників з місцевих прокуратур взяли участь у тренінгу з  питань протидії торгівлі людьми на тему «Покращення співпраці уповноважених структурних підрозділів Національної поліції, органів прокуратури та суду у сфері протидії торгівлі людьми»", який  проходив 19–21 листопада 2019 року у м. Южне Одеської області  за сприяння Миколаївського фонду «Любисток». 

Учасники заходу говорили про масштаби, причини та наслідки торгівлі людьми, міжнародне та національне законодавство у цій сфері, активно працювали з кейсами по індикаторах, вивчали випадки, нюанси роботи з дітьми.

Генерували ідеї щодо покращення роботи механізму взаємодії суб'єктів з питань протидії людьми, при цьому особливу увагу звернуто на напрямки протидії людьми в рамках програм міжнародних організацій в Україні.

Практична частина тренінгу передбачала роботу у групах, де на прикладах визначали ознаки та причини ситуації торгівлі людьми, а також потреби і методи їх вирішення. Під час виконання ситуативних вправ активно і жваво дискутували щодо кваліфікації справ, застосування статей кримінального процесуального кодексу України.

Загалом, упродовж 2019 року у сфері протидії торгівлі людьми зареєстровано 5 кримінальних правопорушень.

Беручи активну участь у різноманітних навчальних заходах,  працівники регіональної прокуратури удосконалюють свій професійній рівень та обмінюються досвідом. 

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1384