Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.11.2019

«Ні цькуванню!» - урок під такою назвою для учнів провела ювенальний прокурор (ФОТО)

                         

Прокурори Миколаївщини продовжують активно співпрацювати з навчальними закладами області з метою попередження випадків залучення молоді у злочинну діяльність.

Зокрема, 22 листопада 2019 року, прокурор Інгульського відділу Миколаївської місцевої прокуратури № 2 Тамара Докторович з учнями миколаївської ЗОШ № 19 провела профілактичну лекцію протидії булінгу в школі. Адже булінг – це не просто жарти, пустощі або грубість, це особлива форма взаємин між дітьми, що за відсутності реагування може перерости в насильство.

Під час уроку школярі дізнались про основні види, причини та негативні наслідки булінгу, про ефективні способи захисту своїх прав, а також що робити, аби не стати жертвою цькування та чому важливо не залишатися осторонь в якості свідка.

Також, прокурор роз’яснила відповідальність за вчинення вказаних дій, яка передбачена ст. 173 – 4 КУпАП. Вказана норма, передбачає також відповідальність батьків, якщо булерами є діти від 14 до 16 років та відповідальність керівників закладів освіти, які не повідомили правоохоронців про булінг. Зупинилась на особливостях кримінальної відповідальності неповнолітніх, зокрема, на видах покарань, що застосовуються до неповнолітніх та особливостях їх застосування, на звільненні від покарання із застосуванням примусових заходів виховного характеру тощо.

Наприкінці лекції учні зрозуміли для себе, що таке булінг, можуть розмежувати булінг та дружні підражнювання, розробили спільну стратегію подолання булінгу, демонстрували емпатію до жертв насилля, уміння припиняти булінг та звертатися про допомогу. 

“Ми надаємо великого значення профілактичній роботі і завжди намагаємося максимально доступно розповісти дітям про необхідність дотримання вимог закону, про відповідальність за вчинення злочинів і про те, як не допустити втягнення себе у злочинну діяльність. Діти зрозуміли, що незважаючи на їхні різні характери, зовнішність та світогляди – усі вони повинні бути дружніми та толерантними» - зазначила Тамара Докторович.

Завершився захід гаслом «Ні цькуванню!» та спільним фото з учнями.

За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 2

кількість переглядів: 1403