Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.11.2019

Злагоджена робота правоохоронців – успішний результат у протидії злочинності

                                  

Робота правоохоронців Миколаївщини минулого тижня у протидії злочинності має свій позитивний результат. Зокрема, завдяки скоординованій діяльності правоохоронців, розкрито понад 100 кримінальних правопорушень. Найбільше злочинів розкрито за процесуального керівництва Миколаївських місцевих прокуратур № 1 та № 2 – розкрито 24 і 23 злочини відповідно.

Упродовж тижня завершено розслідування у 40 кримінальних провадженнях, які з обвинувальними актами скеровані до судів. Судами області постановлено 55 обвинувальних вироків. На цьому напрямку результативно спрацювали процесуальні прокурори Вознесенської місцевої прокуратури.

Зусилля органів прокуратури мають беззаперечний результат і на напрямку реалізації представницьких повноважень.

За вказаний період прокурорами взято участь у 51 судовому засіданні місцевих судів та Миколаївського апеляційного суду. Судами задоволено 2 позови у сфері земельних відносин щодо земельних ділянок площею  45 га, вартістю 29 млн. грн.

Так, задоволено позов Первомайської місцевої прокуратури  в інтересах держави в особі Арбузинської селищної ради до фермерського господарства про повернення земельної ділянки площею 32,5 га, вартістю 1,1 млн. грн.

Задоволено позов першого заступника прокурора області в інтересах держави  до Миколаївської міської ради, ТОВ про визнання незаконними та  скасування рішень, недійсними договорів оренди землі та повернення земельних ділянок площею 12,5 га вартістю  28 млн. грн.

Крім, за позовом прокурора області в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України до ДП «Володимирівське лісове господарство» та ФОП закрито провадження в частині повернення земельних ділянок державного лісового фонду загальною площею 181,9 га вартістю   10,1 млн. грн. у зв’язку з їх добровільним поверненням власнику.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1363