Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.11.2019

Заступник прокурора Миколаївської області А. Жмура здійснив прийом засуджених (ФОТО)

                               

21 листопада 2019 року заступник прокурора Миколаївської області Анатолій Жмура провів черговий особистий прийом засуджених, які відбувають покарання у державній установі «Арбузинська виправна колонія № 83».  На даний час у виправній колонії, яка є установою середнього рівня безпеки, перебуває 451 в’язень.  

На прийом звернулись засуджені, яких хвилювали питання щодо умовно-дострокового звільнення, медичного забезпечення та працевлаштування.  На усі звернення надані ґрунтовні роз'яснення кримінально-виконавчого законодавства та кримінального процесуального законодавства України.

Крім того, заступником  прокурора області разом із працівниками галузевого відділу прокуратури області, з метою покращення стану захисту прав ув’язнених та засуджених на охорону здоров’я, дотримання медико-санітарних норм, проведено огляд медичної частини, харчоблоку, місць проживання засуджених.

Особливу увагу керівництва установи звернуто на необхідність дотримання працівниками виправної колонії покладених обов’язків щодо забезпечення гарантованих державою прав і свобод громадян, свободу яких обмежено та недопущення приниження людської гідності засуджених, а також на дотримання вимог законодавства на оплату та охорону праці в’язнів.
 
З огляду на важливість забезпечення прав громадян у місцях позбавлення волі, керівництвом прокуратури області планується проведення таких заходів і в подальшому.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області
кількість переглядів: 1726