Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.11.2019

Завдяки прокуратурі комунальне майно буде повернуте громаді

                     

Господарським судом Миколаївської області задоволено позов Вознесенської місцевої прокуратури в інтересах держави до приватного підприємства про повернення територіальній громаді комунального майна -  зрошувальної системи вартістю 297 тис грн.

Установлено, що між Новогригорівською сільською радою та приватним підприємством строком на 49 років укладено договір оренди зазначеного майна. Оскільки,  відповідачем оренда плата за користування майном не сплачувалась, прокурор звернувся до суду про її стягнення та розірвання договору оренди, який у травні 2019 задоволено повністю.

Не дивлячись на вказане, недобросовісний орендар вимоги  ст. 27 Закону України «Про оренду державного та комунального майна» щодо повернення територіальній громаді  майна – зрошувальної  системи  не виконав, що мало наслідком  звернення  місцевої прокуратури  з відповідним позовом до суду, який задоволено у повному обсязі.

Сподіваємось, що орган місцевого самоврядування, у майбутньому, більш вимогливо буде ставитися до вибору орендарів комунального майна, які зможуть добросовісно ним користуватися.
 
За інформацією Вознесенської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1432