Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.12.2019

Із початку року правоохоронцями задокументовано 8 злочинних угруповань (ДІАГРАМА)

                            

Вжиті упродовж поточного року прокуратурою області управлінські, організаційні та координаційні заходи сприяли підвищенню рівня узгодженості дій правоохоронних органів регіону та активізації протидії організованій злочинності на цьому напрямі.

Зокрема, правоохоронцями у поточному році знешкоджено 8 злочинних угруповань у складі 34 осіб, якими вчинено 128 кримінальних правопорушень   у сфері незаконного обігу наркотичних засобів, використання коштів, здобутих від цієї злочинної діяльності, збуту підакцизних товарів, крадіжки майна та шахрайства, утримання місць розпусти і звідництва, стосовно яких обвинувальні акти скеровані до суду (за 12 місяців 2018 року припинено діяльність 7 злочинних угруповань у складі 26 осіб, якими скоєно 104 злочини).

 

Наприклад, до суду скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно 3 учасників організованої групи, організатором якої    є працівник Нацполіції, яка займалась розповсюдженням наркотичних засобів (амфетаміну) на території міста Миколаєва та області.

Направлено до суду 2 обвинувальні акти стосовно 6 членів організованих груп, які збували наркотичні засоби (опій) на території Веселинівського району та міста Вознесенськ.

Крім того, до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 4 членів організованої групи, які упродовж минулого року здійснювали викрадення тютюнових виробів з магазинів, а також шляхом підриву банкоматів вчинили два замахи на заволодіння коштами АТ КБ «Приватбанк».

Також, направлено до суду з обвинувальним актом кримінальне провадження стосовно 10 членів організованої групи, які шляхом обману заволоділи грошовими коштами 58 фізичних осіб, укладаючи фіктивні договори купівлі-продажу транспортних засобів та сільськогосподарської техніки, чим спричинили шкоду в сумі 2 млн. 746 тис. грн.

На сьогоднішній день прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво у 3 кримінальних провадженнях стосовно 14 членів організованих груп за фактами розповсюдження наркотичних та психотропних речовин (метадон і димедрол), незаконного посіву та вирощування рослин роду конопель, заволодіння грошовими коштами фізичних осіб шляхом укладення фіктивних договорів купівлі-продажу транспортних засобів. У вказаних кримінальних провадженнях усім фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні злочинів. Розслідування триває.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1303