Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.12.2019

Правоохоронці вчать підлітків як захиститись від агресії в реальному житті та інтернеті (ФОТО)

                                                  

З метою запобігання вчиненню дітьми суїцидів, протидії жорстокості та насильству серед неповнолітніх стосовно однолітків (булінгу) й протидії залежної поведінки правоохоронці Миколаївщини проводять лекції та практикуми для учнівської молодді.

Так, 5 грудня, напередодні Всеукраїнського тижня права, прокурором Інгульського відділу Миколаївської місцевої прокуратури № 2 Тамарою  Докторович спільно з начальником відділення СВ Інгульського вілліу поліції Русланом Троянським  проведено  тематичне заняття  з учнями Комунального закладу загальноосвітня школа – інтернат І-ІІІ ступенів «Центр загальної і профільної освіти та комплексної реабілітації» Миколаївської обласної ради.

Під час заходу правоохоронці розповіли учням про поняття шкільного булінгу та надали поради, як протидіяти фізичному та психологічному терору щодо дитини з боку однолітків.

Також, спікери розкрили питання профілактики кібербулінгу. Це напади з метою завдання психологічної шкоди, які здійснюються через електронну пошту, миттєві повідомлення в чатах, на веб-сайтах, в соціальних мережах, текстові повідомлення або зображення.  До кібербулінгу відносять також терор за допомогою мобільного телефонного зв’язку. Кібербулінг начебто і віртуальний (такий, що не має фізичного втілення), але, на жаль, шкода, якої він завдає, цілком реальна. Тому особливу увагу варто звернути, в яких соціальних мережах і з ким спілкуються діти та як вони себе почувають  після такого спілкування.

Наприкінці спілкування прокурор наголосила на тому, що не слід замовчувати існуючі випадки булінгу та негайно інформувати шкільного психолога, вчителів, батьків або звертатись до правоохоронних органів. 

За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 2

кількість переглядів: 1304