Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.12.2019

Щодня відновлюємо законність та забезпечуємо безпеку громадян

                               

Завдяки скоординованій діяльності правоохоронців розкрито майже 200 кримінальних правопорушень, з яких половина - тяжкі злочини. Найбільше злочинів розкрито за процесуального керівництва Баштанської місцевої прокуратури розкрито понад 100 злочинів.

За тиждень завершено розслідування у понад 100 кримінальних провадженнях, які з обвинувальними актами скеровані до судів. Судами області постановлено 52 обвинувальні вироки. На цьому напрямку результативно спрацювали процесуальні прокурори Миколаївської місцевої прокуратури № 2 та Вознесенської місцевої прокуратури.

Результативною була робота у сфері реалізації представницьких повноважень.

Так, прокурорами взято участь у 53 судових засіданнях місцевих судів та Миколаївського апеляційного суду. Судами задоволено 3 позови у сфері земельних відносин щодо земельних ділянок площею 82,33 га, вартістю  4 млн. грн.

Зокрема, задоволено позов заступника керівника Миколаївської місцевої прокуратури №1 в інтересах держави в особі ГУ Держгеокадастру в області до ФОП   про визнання договору недійсним та повернення земельної ділянки, площа 82,13 га, вартість 3,5 млн. грн.

Задоволено позов прокурора області в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України до  ДП «Володимирівське лісове господарство» та ФОП про визнання недійсним договору про спільну діяльність. Під час судового розгляду справи  добровільно повернута земельна ділянка загальною площею 181,9 га, вартістю понад  10 млн. грн.

Задоволено позов заступника керівника Миколаївської місцевої прокуратури №1 в інтересах держави до Миколаївської міської ради, фізичної особи про визнання незаконними та скасування пунктів рішень, визнання недійсним державного акту на право власності та зобов’язання повернути земельну ділянку перспективної ландшафтно - рекреаційної зони загальноміського значення площею 937 кв. м, вартістю 378 тис .грн.

Задоволено апеляційну скаргу першого заступника прокурора області - скасовано незаконне рішення Заводського районного суду міста Миколаєва та задоволено позов прокурора в інтересах держави до Миколаївської міської ради та фізичних осіб про визнання незаконним і скасування рішення та визнання недійсним державного акту на право власності на земельну ділянку у прибережній захисній смузі площею 0,1 га вартістю 207 тис. грн.

Ухвалою господарського суду області у зв’язку з добровільним усуненням порушень законодавства закрито провадження у справі за  позовом першого заступника прокурора області в інтересах держави в особі Регіонального відділення Фонду державного майна по області до ТОВ про стягнення заборгованості в сумі  6,1 млн.грн. за договором оренди державного майна.          

      
Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1332