Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.12.2019

За принципової позиції прокуратури скасовано незаконні судові рішення про виправдання особи за незаконне зберігання зброї та боєприпасів

                           

За принципового реагування прокуратури Миколаївської області Касаційний кримінальний суд у складі Верховного Суду задовольнив касаційну скаргу державного обвинувача на ухвалу апеляційного суду, якою залишено в силі виправдувальний вирок за незаконне зберігання зброї та боєприпасів.

Органами досудового розслідування встановлено, що у серпні 2015 року у 46-річного жителя м. Миколаєва, у ході санкціонованого судом обшуку, виявлено та вилучено арсенал зброї:  пістолет-автомат, 18 патронів до нього, 15 колекційних пістолетів, 13 патронів різного калібру, пакети з сухими сумішами алюмінієвого порошку і гранульованої аміачної селітри, які можуть використовуватися для приготування вибухових речовин. Також було вилучено пристрій, на якому можливо, здійснювалося переробки зброї.

Дії чоловіка кваліфіковано за ч.1 ст.263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Вироком Центрального районного суду м. Миколаєва від 16.07.2018, залишеним без змін ухвалою Миколаївського апеляційного суду від 28.02.2019, обвинуваченого виправдано. 

Не погодившись із вироком суду першої інстанції та ухвалою апеляційного суду прокурором внесено касаційну скаргу з підстав істотного порушення вимог кримінального процесуального закону.


7 серпня 2019 року Касаційний кримінальний суд у складі Верховного Суду погодився з позицією прокуратури щодо необґрунтованого виправдання зловмисника та скасував незаконну ухвалу Миколаївського апеляційного суду та призначив новий розгляд у суді апеляційної інстанції.
Відтак, 12 грудня 2019 року вироком Херсонського апеляційного суду виправдувальним вирок, ухвалений судом першої інстанції, скасовано та ухвалено новий вирок, яким особу визнано винною за  ч. 1 ст. 263 КК України, та призначено йому покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки. На підставі ст. 75 КК України засудженого звільнено від відбування покарання з випробуванням на строк 3 роки

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1696