Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.12.2019

Правоохоронці Миколаївщини щодня доводять, що головне – безпека громадян

                                   

Минулого тижня, завдяки скоординованій діяльності правоохоронців, розкрито майєе 100 кримінальних правопорушень, з яких понад 30 - тяжкі злочини.

Зокрема, під процесуальним керівництвом прокуратури області повідомлено про підозру адвокату у незаконному заволодінні квартирами,  завдяки злагодженим діям Інгульського відділу поліції та Інгульського відділу Миколаївської місцевої прокуратури № 2 встановлено підозрюваного, який спричинив смертельні ножові поранення чоловікові біля супермармаркету «Таврія В» в Інгульському районі.

Під процесуальним керівництвом органів прокуратури області, слідчими поліції завершено досудове розслідування у 33 кримінальних провадженнях, обвинувальні акти у яких скеровані до суду. Судами постановлено 69 обвинувальних вироків. На цьому напрямку результативно спрацювали процесуальні прокурори Миколаївської місцевої прокуратури № 1 та Вознесенської місцевої прокуратури. 

Для прикладу, Верховний суд підтримав позицію Вознесенської місцевої прокуратури та залишив в силі рішення судів попередніх інстанцій, якими особу за розкрадання бюджетних коштів засуджено до реальної міри покарання.

Також за останні сім днів січня прокурорами проведено об'ємну роботу у сфері реалізації представницьких повноважень. Зокрема, взято участь у 49 судових засіданнях місцевих судів та Миколаївського апеляційного суду.

Упродовж вказаного періоду у земельній сфері судами відкрито провадження за 1 позовом прокурора у сфері земельних відносин на суму 330 тис.грн. задоволено 3 позови у сфері земельних відносин та 2 у бюджетній сфері. 

Так, задоволено позов Миколаївської місцевої прокуратури №1 в інтересах держави про визнання незаконним та скасування рішення, визнання недійсним державного акту, та витребування земельної ділянки  площею 0,1 га, вартістю понад 100 тис.грн.

Задоволено позов першого заступника прокурора області в інтересах держави про визнання незаконними та скасування рішення, скасування запису про реєстрацію права власності, повернення земельної ділянки площею 0,1 га вартістю 95 тис.грн.

Задоволено 2 позови заступника керівника Баштанської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі ДЕІ в Миколаївській області до фізичних осіб про стягнення шкоди, заподіяної навколишньому середовищу внаслідок незаконної рубки дерев на загальну суму 121 тис.грн.

За втручання Баштанської місцевої прокуратури землі сільгосппризначення вартістю 31 млн грн реально повернуто у розпорядження держави.

Відкрито провадження у справі за позовом Первомайської місцевої прокуратури   в інтересах держави про повернення самовільно зайнятих ним земельних ділянок загальною площею 35 га вартістю 330 тис.грн.


Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1380