Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.12.2019

Фермера визнано винним у самовільному зайнятті земель лісогосподарського призначення

                          

Березнегуватським відділом Баштанської місцевої прокуратури підтримано державне обвинувачення у  судовому розгляді кримінального провадження стосовно голови фермерського господарства,  який у жовтні 2017 року та у квітні 2018 року самовільно зайняв земельні ділянки лісогосподарського призначення на території Новоукраїнської сільської ради Березнегуватського району загальною площею 11,7 га, чим завдав шкоди інтересам держави на суму 386 тис грн. 

Суд визнав доведеним вину вказаної особи  у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 197-1 КК України (самовільне зайняття земельної ділянки).

13 грудня 2019 року,  за результатами розгляду справи Снігурівський районний суд підтримав позицію прокурора та постановив обвинувальний вирок, яким голову фермерського господарства  притягнуто до відповідальності у вигляді штрафу в сумі 3400 грн.

Крім того судом задоволено цивільний позов прокурора та з винної особи стягнуто на користь держави у сумі 380 тис грн. спричиненої злочином шкоди. Речові докази – зібраний із самовільно зайнятої земельної ділянки врожай насіння соняшнику стягнуто у дохід держави.

За інформацією Баштанської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1290