Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.12.2019

Прокурори взяли участь у міжнародному практикуму щодо розробки та впровадження нової системи рекомендацій та стандартів діяльності прокурорів (ФОТО)

                         

Упродовж останніх двох років прокуратура Миколаївської області має значні позитивні тенденції підвищення ефективності прокурорської діяльності, що не залишилось поза увагою міжнародних інституцій, які  неодноразово відмічали позитивний досвід регіональної прокуратури, запрошуючи її працівників до участі у міжнародних заходах.

Зокрема, 18 грудня 2019 року, за дорученням в.о. прокурора області Назара Степанчака прокурор з міжнародно-правових доручень прокуратури області Євгенія Зінченко та начальник Миколаївського відділу Миколаївської місцевої прокуратури № 1 Максим Митрофанов взяли активну участь у міжнародному практикуму «Рекомендації щодо застосування кримінального законодавства та стандарти процесуальних дій: Міжнародний досвід та перспективи впровадження в Україні».

Захід організований Консультативною місією Європейського Союзу в Україні спільно з проектом «Право-поліція» за ініціативою Генеральної прокуратури України.

Головною темою обговорення стали питання доцільності розробки  та впровадження нової системи рекомендацій про застосування кримінального  процесуального законодавства та стандартів діяльності прокурорів. 

Перший заступник Генерального прокурора Віталій Касько, відкриваючи практикум, зазначив, що, незважаючи на деталізацію норм у Кримінальному процесуальному кодексі, у прокурора залишається досить широка дискреція у багатьох питаннях, що іноді може привести навіть до корупції.

Головною темою обговорення стали питання доцільності розробки  та впровадження нової системи рекомендацій про застосування кримінального  процесуального законодавства та стандартів діяльності прокурорів. 

Учасники практикуму спільно з міжнародними експертами вивчали найкращий досвід розробки рекомендацій та стандартів діяльності прокурорів, зокрема Німеччини, Швеції, Грузії, Молдови та США.

Представники управління реформ ГПУ представили власні напрацювання щодо рекомендацій та стандартів діяльності прокурорів, до яких міжнародні експерти могли висловити свої пропозиції.

У свою чергу,  прокурори прокуратури Миколаївської області дискутували з іноземними експертами з приводу застосування норм процесуального права в рамках процесуальних дій в інших країнах та з українськими експертами, які розробляють базові стандарти проведення процесуальних дій, щодо  недосконалості законодавства та необхідності врегулювання певних процедур іншими актами-рекомендаціями, стандартами і т.д. 

Беручи активну участь у різноманітних міжнародних заходах,  організованих європейськими установами, працівники прокуратури підвищують та  удосконалюють свій професійній рівень, обмінюються досвідом з європейськими колегами, налагоджують міжнародні контакти щодо належного використання європейських норм.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1337