Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.01.2020

У 2019 році завершено розслідування та скеровано до суду 8 обвинувальних актів стосовно 34 членів злочинних угруповань (ДІАГРАМА)

                                

Упродовж 2019 року, завдяки злагодженій роботі правоохоронців завершено розслідування та скеровано до суду обвинувальні акти стосовно 8 злочинних угруповань у складі 34 осіб, якими вчинено 128 кримінальних правопорушень у сфері незаконного обігу наркотичних засобів, використання коштів, здобутих від цієї злочинної діяльності, збуту підакцизних товарів, крадіжки майна, шахрайства, утримання місць розпусти і звідництва  (за 2018 рік - 7 злочинних угруповань у складі 26 осіб якими скоєно 104 злочини).

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Наприклад, до суду скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно 3 учасників організованої групи, організатором якої є працівник Нацполіції, яка займалась розповсюдженням наркотичних засобів (амфетаміну) на території міста Миколаєва та області.

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно 4 членів організованої групи, які упродовж минулого року здійснювали викрадення тютюнових виробів з магазинів, а також шляхом підриву банкоматів вчинили два замахи  на заволодіння коштами АТ КБ «Приватбанк».

Направлено до суду з обвинувальним актом кримінальне провадження стосовно 10 членів організованої групи, які шляхом обману заволоділи грошовими коштами 58 фізичних осіб, укладаючи фіктивні договори купівлі-продажу транспортних засобів та сільськогосподарської техніки, чим спричинили шкоду в сумі 2 млн. 746 тис. грн.

У кримінальному проваджені стосовно 5 членів організованої групи,  які збували на території міст Миколаєва і Одеси наркотичний та сильнодіючий лікарський засоби «метадон» і «димедрол», шляхом здійснення так званих «закладок», СУ ГУ НП в Миколаївській області відповідно до вимог ст.290 КПК України 12.12.2019 відкрито матеріали кримінального провадження та надано їх для ознайомлення підозрюваним і захисникам.

Також, 02.01.2020 відкрито матеріали кримінального провадження стосовно 4 членів організованої групи, які заволоділи грошовими коштами 19 фізичних осіб шляхом укладення фіктивних договорів купівлі-продажу транспортних засобів, та надано їх для ознайомлення підозрюваним, захисникам і потерпілим. Після виконання вказаних вимог КПК України обвинувальні акти будуть скеровані до суду.

На сьогоднішній день прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво ще у 1 кримінальному провадженні стосовно  4 членів організованої групи, яка незаконно посіяла та вирощувала рослини роду конопель з метою збуту.

Вказане кримінальне провадження, після проведення усіх експертиз,  буде також скеровано до суду.

Вжито заходів до розгляду судом у розумні строки кримінального провадження стосовно організованої групи.

Так, вироком Новоодеського районного суду Миколаївської області  від 02.08.2019 підтверджено наявність в діях 4 осіб кваліфікуючої ознаки «вчинення злочину у складі організованої групи» та останніх визнано винними за ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 310 КК України і призначено їм покарання у вигляді позбавлення волі з іспитовим строком. Вказаний вирок суду вступив у силу.

За результатами судового розгляду члени організованих груп вироками судів не виправдовувались.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1477