Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.01.2020

Прокуратура продовжує повертати державі незаконно роздані особливо цінні землі лісового фонду

                                       

10 січня 2020 року судом задоволено два позови Миколаївської місцевої прокуратури № 1 про визнання незаконними та скасування рішень Коблівської сільської ради, а також визнання недійсними і скасування свідоцтв на право власності двох земельних ділянок державного лісового фонду загальною площею 1800 кв.м. та вартістю 160 тис. грн, розташованих у с. Коблеве, із зобов'язанням повернути їх у власність держави.

Установлено, що спірні земельні ділянки відносяться до земель лісового фонду та знаходяться у прибережній захисній смузі Чорного моря, в межах якої надання земель у власність заборонено. Водночас, рішеннями сільської ради зазначені земельні ділянки всупереч вимогам законодавства  надано у власність громадянам для індивідуального дачного будівництва.

Суд погодився із доводами прокурора про незаконність передачі зазначених ділянок та задовольнив позовні вимоги  в повному обсязі.

Загалом, у  2019 році у сфері земельних відносин судами задоволено 37 позовів Миколаївської місцевої прокуратури № 1 на суму 11,5 млн грн.   

За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 1 

кількість переглядів: 1674