Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.01.2020

Публічність – один із основних пріоритетів роботи органів прокуратури Миколаївщини (ДІАГРАМИ)

                                     

Органами прокуратури Миколаївської області у 2019 році вживались заходи з метою належного виконання вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації», забезпечення організації роботи з доступу до публічної інформації, своєчасного її оприлюднення та надання на запити осіб, створення належних умов для реалізації права кожного на доступ до публічної інформації, забезпечення систематичного прийому запитувачів інформації, надання у визначеному порядку та строки достовірної, точної та повної інформації за запитами.

Так, упродовж минулого року до органів прокуратури надійшло 44 запити на інформацію, що більш ніж удвічі менше, ніж у 2018 році (123). З них, 22 запити надійшло до прокуратури області та 22 – до місцевих прокуратур.

Із усіх вирішених, належним розпорядникам інформації надіслано 8 запитів (у 2018 році – 21), з яких 6 – до інших відомств. Надано інформацію на 12  запитів, що становить третину від розглянутих (у 2018 році – 64). За наслідками розгляду, по 24 (у 2018 році – 32) запитах надано роз’яснення.

Фактів відмови органами прокуратури області у задоволенні запиту у 2019 році не було.

Із загальної кількості розглянутих (36) запитів, прокуратурою області розглянуто – 17, а місцевими прокуратурами – 19 запитів.

 

У минулому році інформація запитувалася:
-    з питань досудового розслідування – 19 запитів;
-    з питань організаційно-розпорядчої діяльності – 2, у тому числі щодо статистичної інформації – 2;
-    з питань підтримання державного обвинувачення в суді – 2;
-    щодо представництва інтересів громадян та держави в суді – 5;
-    з кадрових питань – 1;
-    з інших питань – 7.

 


Випадків порушення порядку та строків розгляду запитів, надання недостовірної або неточної інформації, безпідставної відмови у її наданні не допущено.

У 2019 році до прокуратури області із запитами зверталися журналісти (14), громадяни (5) та представники громадських організацій (3).
Зокрема, електронною поштою надійшло 19 запитів, на особистому прийомі – 2 та телефонним зв’язком – 1.

Рішення, дії чи бездіяльність прокурорів з питань забезпечення доступу до публічної інформації у 2019 році не оскаржувались.

З метою належного застосування  норм Закону України «Про доступ до публічної інформації», у всіх місцевих прокуратурах області діють спеціальні електронні поштові адреси для отримання запитів на публічну інформацію та надіслання запитувачам відповідей на інформацію в електронному вигляді.

Інформація щодо порядку направлення запитів, поштових та електронних адрес місцевих прокуратур, номерів телефонів розміщена на офіційному сайті прокуратури Миколаївської області у рубриці «Забезпечення доступу до публічної інформації».

Приймання, реєстрація, опрацювання запитів в органах прокуратури області здійснюється відповідно до вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» та Порядку забезпечення доступу до публічної інформації в органах прокуратури області.

Відділ організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів

кількість переглядів: 1425