Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.01.2020

Завершено розслідування стосовно автомобільних шахраїв, які ошукали громадян на понад півмільйона гривень

                           

За належного процесуального керівництва прокуратури Миколаївської області слідчими завершено розслідування у кримінальному провадженні стосовно чотирьох жінок, які у складі організованої злочинної групи ошукали громадян.

У ході досудового розслідування встановлено, що у період з вересня 2018 року по лютий 2019 року зловмисниці, віком від 20 до 32 років, шляхом обману заволоділи грошовими коштами 19 потерпілих на загальну суму 573 тис. грн., які мали на меті придбати транспортні засоби та сільськогосподарську техніку.

З метою реалізації злочинної схеми, вказані особи орендували у місті Миколаєві офісні приміщення та публікували на інтернет-сайті «OLX» і в місцевих друкованих виданнях оголошення щодо продажу транспортних засобів та сільськогосподарської техніки за цінами, нижчими від середньоринкових.

У подальшому, осіб, які приходили до офісів, схиляли до укладення договорів фінансового лізингу, предметом яких були транспортні засоби, з обов’язковою передоплатою у розмірі 25% від їх вартості. Проте, після сплати авансових внесків на рахунки фіктивних підприємств за неіснуючі транспортні засоби, «офіс-менеджери» повідомляли потерпілим, що існують проблеми з доставкою цих транспортних засобів та надалі взагалі ігнорували дзвінки потерпілих.

Обвинувальний акт за ч.4 ст.190 КК України (шахрайство) скеровано до Заводського районного суду м. Миколаєва для розгляду по суті.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1535