Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.01.2020

Завдяки прокуратурі територіальній громаді м. Нова Одеса повернуто земельну ділянку вартістю понад 180 тис грн (ФОТО)

                       

Вознесенською місцевою прокуратурою під час здійснення представницьких повноважень виявлено факт незаконного використання земельної ділянки  площею 0,1 га вартістю понад 180 тис грн, розташовану у м. Нова Одеса.

Встановлено, що у 2017 році зазначена земельна ділянка міською радою надана в оренду для облаштування та експлуатації під’їзного шляху  до кафе.  Водночас, всупереч вимог Земельного кодексу України, земельні торги щодо продажу права оренди вказаної земельної ділянки не проводились та відведення земельної ділянки в існуючих межах не відповідало вимогам всіх наявних містобудівних документацій.

У зв’язку з чим місцева прокуратура до Господарського суду Миколаївської області подала  позов в інтересах держави про скасування рішень Новоодеської міської ради та визнання недійсним договору оренди, на підставі яких суб’єкт господарювання отримав земельну ділянку у користування усупереч вимог закону, та повернення її у розпорядження територіальної громади.

Після пред’явлення позовної заяви відповідачі, розуміючи протиправність своїх дії, самостійно вжили заходів до розірвання договору оренди земельної ділянки та повернули  її у розпорядження громади.

За інформацією Вознесенської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1589