Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.01.2020

Прокуратура відстояла права дітей на позашкільну освіту

                          

Миколаївський окружний адміністративний суд повністю погодився з позицією Вознесенської місцевої прокуратури та скасував рішення виконавчого комітету Вознесенської міської ради, які містять ознаки дискримінації при встановленні підвищеної плати за навчання для дітей з сільської місцевості у комунальних навчальних закладах м. Вознесенськ.

Так, рішенням виконкому міської ради погоджено розмір плати за навчання в початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладах м. Вознесенська на 2019-2020 навчальний рік у сумі 1315 грн на місяць за навчання однієї дитини у КЗ «Дитяча музична школа» та 1200 грн - у КЗ «Дитяча школа мистецтв».

У подальшому, на підставі клопотань директорів цих закладів, виконкомом прийнято рішення «Про встановлення додаткових пільг з плати за навчання в початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладах (школах естетичного виховання) на 2019-2020 навчальний рік», яким передбачено надання відповідних пільг виключно для дітей м. Вознесенська, плату за навчання для яких фактично зменшено приблизно на 1 тис грн. При цьому, діти з сіл Ракове та Новогригорівка Вознесенського району, які відвідують ці заклади, повинні сплачувати за навчання повну суму.

Ураховуючи, що зазначені рішення суперечили вимогам законодавства, містили ознаки дискримінації та обмежували доступ талановитих дітей сільської місцевості до отримання позашкільної освіти на рівних умовах із міськими, місцева прокуратура звернулась до суду з позовом про визнання їх протиправними та скасування.

За інформацією Вознесенської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1248