Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.01.2020

Житель Вознесенська за вирощування коноплі отримав реальне покарання (ФОТО)

                    

Судом підтримано позицію процесуального керівника Вознесенської місцевої прокуратури  та визнано винним 37-річного жителя міста Вознесенськ за ч.1 ст.310 та ч.2 ст.309 КК України, який вирощував на присадибній ділянці власного будинку рослини роду коноплі.  

Встановлено, що зловмисник, перебуваючи на умовному терміні покарання за незаконне зберігання наркотичних засобів, на своїй земельній ділянці незаконно посадив рослини роду коноплі у кількості понад 200 штук, вирощував та культивував їх.

Крім того, у ході проведення санкціонованого обшуку вилучено пакунки з сухою речовиною рослинного походження, що є особливо небезпечним наркотичним засобом «канабіс», загальною вагою 312,3 грама, які він зберігав для власного вживання, та пристрій для вживання наркотичного засобу.

Обвинувачений  вину в інкримінованому діянні не визнав та стверджував, що не вирощував рослини коноплі, а також знайдена висушена речовина роду коноплі не належить йому, однак завдяки достатньо беззаперечних доказів, що зібрані під час досудового розслідування, вина обвинуваченого доведена у повному обсязі.     

Вироком Вознесенського міськрайонного суду зловмисника визнано винним за ч. 2 ст. 310 і ч. 2 ст. 309 КК України (незаконний посів та вирощування конопель у кількості від десяти до п'ятдесяти рослин, незаконне виготовлення, придбання та зберігання наркотичних засобів без мети збуту особою, яка раніше вчинила один із злочинів, передбачених статтею 310 КК України) та призначено покарання  у вигляді позбавлення волі строком на 4 роки 3 місяців.  
 
За інформацією Вознесенської місцевої прокуратури

 

кількість переглядів: 1413