Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.02.2020

Касира одного із відділень АТ «ОЩАДБАНК» судитимуть за привласнення коштів банку

                            

За процесуального керівництва Баштанської місцевої прокуратури слідчими завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно касира одного із відділень АТ «Ощадбанк», яка упродовж 2014 – 2018 років неодноразово привласнювала грошові кошти банку, а також з метою приховування злочинної діяльності несанкціоновано змінювала інформацію в автоматизованій системі банку та підроблювала офіційні документи, які в подальшому використовувала.

Кримінальним правопорушенням АТ «Ощадбанк» завдано матеріальну шкоду на загальну суму 454 тис. грн. На момент завершення досудового розслідування обвинуваченою добровільно відшкодовано 270 тис. грн.

Дії касира кваліфіковано за ч. 1, ч. 3 ст. 191, ч. 1, ч.3, ч.4 ст. 358 та ч. 1, ч.3 ст.362 КК України (привласнення чужого майна, яке було ввірене особі; підроблення офіційного документа, який видається організацією, з метою використання його підроблювачем; використання завідомо підробленого документа; несанкціонована зміна інформації, яка обробляється в автоматизованих системах, вчинене особою, яка має право доступу до неї).

Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті. 

Разом з цим зауважимо, що відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За інформацією Баштанської місцевої прокуратури 

кількість переглядів: 1430