Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.02.2020

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно Апті та трьох його спільників за підозрою у скоєнні ряду тяжких злочинів (ФОТО)

                                    

Прокуратура Миколаївської області за результатами досудового розслідування затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох зловмисників – жителів м. Миколаєва та м. Вознесенська, віком від 25 до 49 років, які а у серпні 2019 року , маючи умисел на незаконне заволодіння вантажним транспортним засобом, позбавили волі власника автомобіля та взяли у заручники його брата, з метою спонукання власника до виконання їх протиправних вимог. Після чого, з погрозою застосування насильства небезпечного для життя та здоров’я потерпілих, заволоділи транспортним засобом разом з реєстраційними документами.

У ході проведення обшуку автомобіля 49-річного зловмисника правоохоронці виявили та вилучили, пістолет, патрони та ніж.

Розслідування здійснювалось управлінням стратегічних розслідувань ГУ Нацполіціі в області при опертативном супроводженні співробітників управління Служби безпеки України в Миколаївської області.

Дії Апті кваліфіковано за ч. 1 ст. 126, ч. 1 ст. 357, ч. 2 ст. 146, ч. 1 ст. 147 , ч. 3 ст. 289 та ч.1 ст.263 КК України, а саме в умисному завданні удару, побоїв, які завдали фізичного болю і не спричинили тілесних ушкоджень; КК України, а саме у вимаганні офіційних документів, вчинене з корисливих мотивів або в інших особистих інтересах; України, у незаконному позбавлення волі людини, з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб, що супроводжувалося заподіянням потерпілому фізичних страждань; у триманні особи, як заручника з метою спонукання родичів затриманого, до вчинення будь-якої дії, як умови звільнення заручника, КК України, у незаконному заволодінні транспортним засобом, вчинене за попередньою змовою групою осіб, поєднане з насильством, що не є небезпечним для життя та здоров’я потерпілого, з погрозою застосування насильства небезпечного для життя та здоров’я потерпілого, яке завдало великої матеріальної шкоди та незаконному поводженні зі зброєю.

Дії двох його спільників кваліфіковано за ч. 2 ст. 146, ч. 1 ст. 147 , ч. 3 ст. 289 КК України, дії ще одного фігуранта - за ч. 1 ст. 126, ч. 1 ст. 357, ч. 2 ст. 146, ч. 1 ст. 147 , ч. 3 ст. 289 КК України.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1901