Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.02.2020

Викрито ОЗГ, члени якої постачали у навчальні заклади Миколаєва небезпечні та неякісні продукти

                             

14 лютого 2020 року прокуратурою Миколаївської області спільно з поліцією повідомлено про підозру організованій злочинній групі осіб, які постачали у навчальні заклади Миколаєва небезпечні продукти.

Стійке злочинне угруповання у складі 4 осіб діяло з травня 2018 року. Його створив та очолив житель м. Одеса, який залучив до злочинної діяльності свою дружину та знайомих з метою отримання прибутку від реалізації до навчальних закладів м. Миколаєва небезпечної та неякісної продукції  під виглядом вершкового масла, сиру твердого та сиру кисломолочного.

Зібраними у матеріалах кримінального провадження доказами встановлено, що вказані особи шляхом складання та видачі офіційних документів – видаткових накладних, товарно-транспортних накладних та податкових накладних  від імені в ТОВ «Айскомпані», ТОВ «Прод-Юг» та «Сонед» умисно ввели в обіг небезпечну продукцію, що забезпечило безперешкодне постачання до навчальних закладів небезпечної та неякісної продукції  на суму майже три мільйони гривень.

Згідно висновків експерта, зазначена продукція є  небезпечною і шкідливою для здоров’я споживачів, особливо дітей, оскільки, як правило, вони містять значну кількість жирних кислот, які здатні підвищувати рівень холестирину в крові, а також провокувати розвиток атеросклерозу, діабету, тромбозу кровоносних судин, захворювань серця, онкологічні захворювання, хворобу Альцгеймера, а також харчові отруєння.

При цьому члени ОЗГ заволоділи грошовими коштами комунального виробничого підприємства на загальну суму понад 2,5 млн та вчинили замах на заволодіння коштів на суму 400 тис грн.

Зловмисникам інкримінується скоєння кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 367,  ч. 3 ст.191, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 28 ст. 227, ч. 2 ст. 15 ч. 5 ст. 191,  ч. 5 ст. 191 КК України.

З метою забезпечення кримінального провадження накладено арешт на рахунки ТОВ «Прод-Юг» та ТОВ «Сонед» на загальну суму 3,9 млн грн.

В той же час, під час розслідування встановлено що, екс-керівник Комунального виробничого підприємства по організації харчування в навчальних закладах, неналежним чином виконуючи свої службові обов'язки внаслідок несумлінного ставлення до них, не здійснив контроль та не вжив заходів щодо проведення належного приймання продуктів харчування від постачальників, внаслідок чого більше 15 тон небезпечної та неякісної молочної продукції було поставлено до мережі навчальних закладів міста Миколаєва та використовувалась для харчування дітей.

Внаслідок чого, місцевому бюджету завдано збитків на суму більше 2,2 млн. грн.

Вказаній особі 17.02.2020 повідомлено про підозру за ч. 2  ст. 367, ч. 3 ст. 191,  ч. 1 ст. 366 КК України.

Розслідування триває, вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1966