Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.02.2020

Судитимуть підозрюваних у шахрайстві з землею

                                

За належного процесуального керівництва Очаківського відділу Миколаївської місцевої прокуратури №1 слідчими поліції завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно двох жителів с. Благодатне Очаківського району, які за попередньою змовою шахрайським шляхом заволоділи земельною ділянкою сільськогосподарського призначення державної форми власності площею 16,5 га, розташованої в межах Рівненської сільської ради Очаківського району.

Зокрема, вказані особи, усвідомлюючи, що земельна ділянка, яка була надана у постійне користування голові одного із фермерських господарств та після його смерті мала б бути повернена до фонду земель запасу,  підробили  офіційні документи з метою подальшого заволодіння вищезазначеною земельною ділянкою та придбання права на неї шляхом обману.

Внаслідок протиправних дій спричинено матеріальну шкоду на загальну суму понад 150 тис. грн.

Обвинувальний акт стосовно правопорушників за ч.3, ч.4 ст. 358, ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 358, ч. 2, ч.3 ст. 190  КК України скеровано до суду.

За вчинені дії особі загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 8 років.

Акцентуємо увагу на тому, що органи прокуратура області займають принципову позицію щодо викриття злочинів у сфері земельних відносин і невідворотності покарання за незаконне відчуження землі.

За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 1

кількість переглядів: 1457