Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.02.2020

Прокуратура продовжує вживати заходи до повернення державі земель чорноморського узбережжя

                                     

Миколаївською місцевою  прокуратурою №1 до Господарського суду Миколаївської області  скеровано позов в інтересах держави до Коблівської сільської ради та одного із суб’єктів господарювання про визнання незаконним і скасування рішення сільської ради щодо затвердження проекту землеустрою і надання в користування товариству земельної ділянки площею 0,1 га вартістю понад 500 тис. грн. для будівництва та обслуговування будівель торгівлі в зоні відпочинку «Коблеве», визнання недійсним договору оренди землі та повернення земельної ділянки державі.
Підставою для пред’явлення вказаного позову стали численні порушення земельного, містобудівного, водного законодавства.  
Зокрема, при прийнятті оскаржуваного рішення та укладенні договору оренди землі порушено вимоги державних будівельних норм, якими не допускається розміщення будинків, споруд і комунікацій у межах санітарних зон і прибережних захисних смуг водних об’єктів.
Окрім того, відведення земельної ділянки уздовж узбережжя Чорного моря здійснено без необхідного погодження проекту землеустрою органом виконавчої влади у сфері охорони навколишнього природного середовища.
Розгляд позову прокурора триває.

За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 1

кількість переглядів: 1389